Weekje Weg voor gezinnen in Smallingerland

Drachten – Stichting Weekje Weg organiseert in samenwerking met de gemeente Smallingerland en Carins in de zomervakantie een sociale groepsvakantie voor negen gezinnen uit de gemeente Smallingerland.

Gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die leven van een minimuminkomen en de laatste drie jaar niet op vakantie zijn geweest kunnen zich aanmelden. De volledig verzorgde groepsvakantie Weekje Weg is dit jaar van vrijdag 16 augustus tot en met vrijdag 23 augustus op recreatieterrein Paasheuvelgroep in Vierhouten op de Veluwe). Elk gezin heeft een eigen slaapkamer met douche en toilet. De week wordt begeleid door twee enthousiaste vrijwilligers.

Per touringcar worden de deelnemers van Drachten naar hun vakantiebestemming vervoerd, waar ze de hele week gratis de beschikking krijgen over fietsen (vanaf 6 jaar) zodat ze de omgeving kunnen verkennen.

Het recreatieteam organiseert op het terrein een paar keer per dag allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Verder staat een uitstapje naar attractiepark Slagharen op het programma en ontvangen ze kaartjes voor een golfslagbad.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Carins in Drachten, contactpersoon Kitty Jansma, telefoonnummer 088-506 54 10.

Bron: Drachster Courant