Draitfestival 2016 wederom een succes

De weergoden waren het festival wederom gunstig. De kinderhoek kon zich verheugen op een behoorlijke drukte. Het plezier droop er vanaf. De braderie was goed gevuld deze keer en daaraan is af te lezen dat het Draitfestival ook in de wijdere omgeving steeds meer bekendheid krijgt. In de middag maakten de verschillende demonstraties erg veel indruk en werd de muzikale inbreng van Blowing Away, zanger Willem en Jordy erg op prijs gesteld.

Het avondprogramma begon met een optreden van de Sadelrûkers gevolgd door Frilly Fish en JunkYard Dogs. Naarmate de avond vorderde werd de aandacht van de organisatie steeds meer naar de weersomstandigheden getrokken. Uiteraard is er een noodplan voor situaties die uit de hand lopen, maar door het weer goed in de gaten te houden werd voorkomen dat dit plan gebruikt moest worden. De buien splitsten zich net voor Drachten en gingen links en rechts voorbij.

openingDF

Tijdens de opening door wethouder Marja Krans werd de organistie, bestaande uit Gijs Warbroek, Geert Jan Kroes en Hans Spoelstra, in het zonnetje gezet.

hiphopDF

De hiphop demonstratie viel erg in de smaak bij het publiek.

Daarnaast gaven Ben en Marieke Vieberink een erg indrukwekkende tango demonstratie

Daarnaast gaven Ben en Marieke Vieberink een erg indrukwekkende tango demonstratie.

De stormbaan kon zich weer verheugen op veel belangstelling.

De stormbaan kon zich weer verheugen op veel belangstelling.

Langzaam fietsen isook een hele uitdaging. De winnaar kon de tijd rekken naar 46 seconden.

Langzaam fietsen is ook een hele uitdaging. De winnaar kon de tijd rekken naar 46 seconden.