Ouder worden, hoe dan?

Ouder worden willen we allemaal, maar de meesten van ons noemen zichzelf niet graag oud. In de cursus Oud worden, hoe dan? gaan we in zes bijeenkomsten aan de slag met ouder worden. Elke bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Thema’s:

 • Het ‘nieuwe ouder worden’;
 • Identiteit en waarden;
 • Tijd beleven;
 • Ouder worden als donderslag bij heldere hemel;
 • Zingeving;
 • Pluktijd.

Persoonlijke verrijking, geestelijke actief zijn, gezelligheid en ontmoeting staan centraal.

De bijeenkomsten worden gehouden in de Holdert op vrijdagochtend van 10-12 uur op:

 • 14 februari 2020;
 • 28 februari 2020;
 • 13 maart 2020;
 • 27 maart 2020;
 • 17 april 2020;
 • 8 mei 2020;

De cursus wordt georganiseerd door Denktank 60+ Noord en wordt begeleid door Yvonne Ruigrok.

 
Yvonne Ruigrok is psycho-gerontoloog en werkzaam als preventie werker. Trainingen zoals: Omgaan met stress, Omgaan met rouw. En cursussen voor ouderen zoals: Voluit leven, Het Verhaal van je leven en Op zoek naar zin. Tegenwoordig bied ik trainingen aan voor mantelzorgers van mensen met dementie, NAH en trainingen hoe als mantelzorger zelf op de been te blijven.  Voor vragen kunt u contact opnemen met Yvonne: yvonneruigrok56@gmail.com