Bloedprikken in Brede School de Drait

Bloedprikken

Bloedprikken kan nu ook in de Brede School.

Bloed laten prikken kan op diverse locaties binnen en buiten ziekenhuis Nij Smellinghe. Vanaf 1 januari 2022 kan dit nog steeds ook op de priklocatie Brede School de Drait. De openingstijden zijn dagelijks van 7:30 – 10:30 uur. Samen met de huisartsen zorgt het Drachtster ziekenhuis ervoor dat deze voorziening in de wijk de Drait beschikbaar blijft.

Bloedprikken is onderdeel van het Medisch Laboratorium in ziekenhuis Nij Smellinghe. Op een priklocatie kunnen mensen bloed laten prikken en andere lichaamsmaterialen, zoals urine, afgeven voor onderzoek. Hun arts kan een aanvraag doen voor bloedafname, maar de mensen kunnen zelf het tijdstip en de locatie bepalen. Het laboratorium doet na afname onderzoek en koppelt terug aan de arts. De afnamelrocatie Nij Smellinghe is tot 17:00 uur geopend.